2014.02.13.
17:20

Írta: imarcsika

Robert De Niro Kismaroson pincérkedik


robert+de+niro.jpgSzerencsés csillagzat alatt születhettem, mivel úton-útfélen hírességekbe botlom, gyakran anélkül, hogy akár csak a kerületből is kitenném a lábam. Persze nem kell rögtön hatalmas celeb inváziókra gondolni, bár én mégis az égiektől kapott egyedi képességnek tulajdonítom, hogy bármely átlagemberben képes vagyok meglátni akár a hollywoodi hírességet, akár a magyar szappanoperahőst, vagy esetleg éppen a Simpson család valamelyik rajzfilmkarakterének alteregóját. Bár ahhoz, hogy a pincér Robert De Niro-val személyesen találkozhassam, egészen a Dunakanyarban fekvő Kismarosig, az Öreg Morgó Fatálas Étteremig kellett elzarándokolnom. 

 

No az sem titok, hogy ezt a hasonlóságot sajnos nem én fedeztem fel, Szilárd és családja évek óta rendszeresen megfordul a helyen, és az itt dolgozó pincér és Robert De Niro fizimiskája közötti szembetűnő hasonlóság észrevétele egyértelműen az ő érdemük. (Hasonmásunk rengeteg családi fotón szerepel, és szívesen meg is mutatnám, de személyiségi jogaira való tekintettel úgy döntöttem, hogy most be kell érnetek az eredeti De Niro képével, de esküszöm, a pincér megszólalásig ugyanígy néz ki!)

De természetesen nem csak miatta tettünk látogatást az Öreg Morgóban, hanem mert Szilárd édesapjának a 70. születésnapját szerettük volna a családdal és barátokkal megünnepelni. Sajnos ismét arra a szomorú következtetésre jutottunk, hogy a Dunakanyar ezen oldalán elkeserítően kevés alternatíva közül tud választani az ember, ha nagyobb társasággal szeretne étteremben ünnepelni, így szinte egyértelmű volt, hogy utunk ide vezessen.

19_1.jpg(Az Öreg Morgó Fatálas Étterem kívülről)

A hely kívülről engem egy tipikus amerikai, kertvárosi étteremre emlékeztet, ami autóval, de akár a Királyréti kisvasúttal is könnyen megközelíthető; tágas parkolóval rendelkezik, a környék pedig tényleg csodálatos, mondjuk a Börzsöny látványa szerencsére ebben nagyban hozzásegít. 

Az étterem berendezése egyébként meglepően otthonos, bár néhány helyen már-már kaotikusnak, diplomatikusabban fogalmazva eklektikusnak mondható, mivel a tipikus jómódú vidéki stílus mellett találunk autómodelleket vitrinben, Buddha fejszobrot a gerendák között megbújva, Fabergé tojás másolatot, kovácsoltvas elemeket, thrillerbe illő lánybabát, szóval nagyjából van itt minden, mint a bolhapiacon, de megmondom őszintén, valahogy nekem az az érzésem volt, hogy jól elférnek ezek itt egymás mellett, legalább van min legeltetnie az embernek a szemét, amíg a fogásokat várja, vagy ha gyerekekkel vagyunk, akkor van mivel lekötni őket.

  (A bejáratnál a fotelbe helyezett hajas baba bármely pszicho-thrillerben megállná a helyét.)

Az étel az Öreg Morgóban a teljesen átlagos és jó közötti szinten mozog, túl nagy meglepetések sem negatív, sem pozitív irányban nem értek. Kifejezetten közkedvelt ételeket találunk az étlapon, magyaros leveseket, frissensülteket, 2 és 4 személyes vegyes fatálakat, savanyúságokat, hagyományos desszerteket. Az adagok viszont hatalmasak, úgyhogy innen biztosan senki nem távozik üres gyomorral. Íme, mi ezeket fogyasztottuk:

 

Kiszolgálás/felszolgálás: Azon túl, hogy az ember tényleg nem tudja abbahagyni a pincér folyamatos bámulását, az Öreg Morgóban az igazi, régi vágású vendéglátásra számítsunk. A pincéreknek ugyan nem ér fülükig a szájuk (vagy csak De Niro nem szeretne kiesni a maffiózó szerepkörből), de figyelmesek, minden óhajunkat teljesítették, és a magunkkal hozott tortát is különös műgonddal hozták ki az asztalunkhoz. 

Tisztaság: Ambivalens érzések töltöttek el, mert a hely tényleg teljesen tiszta, és az asztalok is rendben vannak tartva. Ugyancsak nagyon pozitívnak tartom, hogy a mosdóban papír zsebkendő, kézkrém, nedves törlőkendő, és egyéb női higiéniai termékek is rendelkezésünkre állnak, ilyeneket általában csak magasabb kategóriájú éttermekben, szállodákban látni, így ez egy nagy piros pont. 

 (A mosdó és előtere mindenféle földi jóval van felszerelve.)

Viszont a mosdóban sajnos nincs fűtés (fűtőtestet sem láttam, csak az előtérben), ami kifejezetten kellemetlen élményekkel gazdagított. Ami ugyancsak számomra furcsa, hogy ha egy étterem ennyire oda tud figyelni arra, hogy a mosdóban kézkrém is legyen, akkor a fűtés fontossága mellett miért nem figyelnek oda a vendégtér szellőztetésére. Sajnos a ruháink annyira ételszagúak lettek, hogy hazaérve azonnal a mosógépben landoltak. 

Eladóhelyi kommunikáció: Mint említettem, kifejezetten régi vágású vendéglátással van dolgunk, azaz a pincérek szépen teszik a dolgukat. Ha szeretnénk valamit, készséggel állnak rendelkezésünkre, de itt ne várjuk el, hogy pár perccel a fogás megkezdése után megkérdezzék, hogy minden rendben van-e, viszont természetesen kávét, cappuccino-t ajánlanak a desszert után.

Az étlap kategorizált, átlátható; plusz pont, hogy már itt felhívják a figyelmünket, hogy kedden a pizzák, csütörtökön pedig egyes fatálak kaphatóak fél áron. A környékre akár ingyen is szállítanak, a pizzájukat több helyen is nagyon dicsérik, ezt az infót másodkézből én is meg tudom erősíteni. 

Facebook: Bármennyire is meglepő, az Öreg Morgó sajnos emberként van regisztrálva a Facebookon. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez mennyire öngól bármely étteremnek, cégnek. Mivel a jelenség sajnos még mindig nagyon sok esetben tapasztalható kis hazánkban, nemrég el is kezdtem írni erről egy több részből álló bejegyzést, melynek erre vonatkozó része ITT olvasható. Ettől függetlenül az oldalon vannak bejegyzések, tehát próbálják aktívan használni, de én hiányolom az oldalon egyébként fellelhető profi képek használatát, és az, hogy az étlap vakuval van laponként befotózva, sajnos szót sem érdemel. Egy-két kattintással ebből a több mint 2200 "baráttal" rendelkező személyes profilból is pillanatok alatt profi oldalt lehetne varázsolni, és mennyivel interaktívabban lehetne kommunikálni a rajongókkal az étteremben és a környékén zajló történésekről is.

Honlap: A másik szívfájdalmam a honlapjuk, ami valószínűleg egy 2009-es évre visszavezethető próbálkozás maradványa lehet. Inkább ne is lenne, annyira fájdalmas a látványa. Pedig mennyi környéken élő vagy kiránduló lenne kíváncsi arra, hogy Kismaros-Börzsönyligeten milyen lehetőségek vannak ebben az étteremben az étkezésre, arról nem is beszélve, hogy szerencsére a Dunakanyar külföldi turisták által is egyre nagyobb számban látogatott, de így számukra esélytelen, hogy valaha is rábukkanjanak erre az oldalra, bár mint mondtam, jobb is, ha ezt inkább senki sem látja. Színes ételfotókkal, több nyelvű leírásokkal, étlapokkal, Facebook rajongói oldallal összekötve mennyire másképp festhetne minden. Mentségükre szolgáljon, hogy a tulajdonossal váltottunk néhány mondatot, és azt mondta, hogy folyamatban van az új honlap elkészülése. Izgatottan várjuk az eredményt! 

Foursquare: Az oldal létezik, de sajnos ez sincs kezelve, ide kattintva érhető el.

A környék adottságait alapul véve, az Öreg Morgó több szempontból is remek helyen van. Népszerű kirándulóhely közelében helyezkedik el, ahol osztálykirándulók, és egyéb kiránduló csoportok fordulnak meg, a Királyréti kisvasút is itt áll meg, szóval az alapból adott, hogy sokan betérnek. A környékbeli jelentősebb konkurencia hiánya is az ő malmukra hajtja a vizet. Talán pont ezek a legnagyobb csapdái egy étteremnek, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül, középszerű ételkínálattal is van állandó vendégköre, bár lássuk be, lehetne ezt az egészet sokkal jobban is csinálni. Ha a környéken járunk és megéhezünk, azért már csak De Niro miatt is érdemes betérni. 

Szólj hozzá!

Címkék: Kismaros Robert De Niro Celeb Gasztro Marketing Híres

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetmarketingarc.blog.hu/api/trackback/id/tr55809621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása