Van egy kis bugyuta szokásunk, miszerint akárhányszor elhaladunk a New York Palota előtt, Szilárd mindig megjegyzi, hogy milyen gyönyörű ez az épület, én pedig mindig érdeklődve megkérdezem, hogy mi is ez, mert mindig elfelejtem. Erre ő ilyenkor csillogó szemekkel elmeséli, hogy ez bizony a New York Palota, ami a Boscolo csoport által lett felújítva, és hogy szerinte ez a világ legszebb hotele, és ő bizony akárhányszor erre téved, mindig teljesen lenyűgözi a látvány.
Közeledik a Szilárd nap, így gondoltam utánanézek, hátha akad olyan program a kávéházban, amivel meglephetem névnapjára. Szerencsére a három nyelven is elérhető honlapjukon azonnal megpillantottam a BÁRZONGORISTA 2014 menüpontot, ami az idei év bárzongorista versenyére utalt, melyre bárki jelentkezhetett tavaly november végéig. Kicsit böngészve az oldalt, ahol egyébként minden információ precízen megtalálható az eseményről, pillanatok alatt el is dőlt számomra, hogy ott a helyünk, hiszen minden adott a jó szórakozáshoz: imádjuk a helyet, a bárzongorát is, és nem utolsó sorban a jegyár is nagyon csábítónak tűnt. Két fajta jegy közül lehet választani, az egyik egy süteményt és egy kávéspecialitást tartalmaz 2500 Ft-ért, amit nagyon barátinak gondoltam, a másik pedig egy főételt, egy pohár bort vagy üdítőt, valamint kávét 5000 Ft-ért fejenként. Végül is a vacsorajegyes megoldás mellett döntöttem, gondoltam erről úgyis mindenképpen írni szeretnék majd, pláne hogy az étlapon szereplő átlagos 3-6 ezer forintos főételekből kiindulva fejenként 2500 forint pluszt biztosan mindenképpen megér a dolog, azt meg ugye nem kell senkinek sem ecsetelni, hogy enni amúgy is szeretünk. Így március 3-án a világ legszebb kávézójába, a New York Kávéházba vettük az irányt.
Az este folyamán hét versenyző mérette meg magát a Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Esze Jenő személyéből álló zsűri és a telt házas közönség előtt.
Az épület egyszerűen tényleg mesés, pár éve egyszer kávéztam már itt ügyfelekkel, és Szilárd is járt már itt többször üzleti megbeszéléseken, de az esti fények pompája mégis teljesen más arcát mutatta a kávézónak és a hotelnek, mint amit nappal eddig tapasztalhattunk.
Kifejezetten családiasnak éreztem a hangulatot, a csodálatos fények és az egész hely atmoszférája nagyon magával ragadó, a személyzet is természetesen szuper kedves, az ételek pedig önmagukért beszélnek. A verseny vége felé volt egy kisebb malőr, ami némi szerelést igényelt, de ez alatt Szentpéteri Csilla profi módon lereagálta a helyzetet, és kínos csend helyett érdekes sztorikat hallhattunk nagy íróink mindennapjairól a XX. században virágkorát élő kávéházban.
Kiszolgálás/felszolgálás:
Kicsit nehezen lehetett elkapni egy-egy pincért, de ezt betudtuk annak, hogy tényleg telt ház volt mindenhol, viszont a főételek nem érkeztek egyszerre az asztalunkhoz, ami lássuk be, nem tűnt túl profi kivitelezésnek, valamint a pincér egy másik asztalnál próbálkozott a megkésett étel felszolgálásával. De a kellemetlenségért elnézést kért. Viszont a Theodora ásványvizet Szentkirályi-s pohárban szolgálták fel, amin azért mi meglehetősen meglepődtünk. Egy luxus kategóriájú hotel éttermében ilyen bakit nem lenne szabad elkövetni, ez legfinomabban szólva is márkarombolásnak számít. Én biztosan nem örülnék neki, ha a termékemet a konkurencia poharából szürcsölgetné a vendég.
Tisztaság:
Nálam a tisztaság mérvadója mindig a mellékhelyiségnél kezdődik, ha ezzel minden rendben van, akkor általában már csak remélni tudom, hogy a konyhában is rend és béke uralkodik. Nem tudom, itt mi történhetett, lehet hogy tényleg pont kifogtam azt a pár percet a New York kávéház teljes történelméből, amikor a wc-ben káosz uralkodott, de engem ez a látvány fogadott. A nyomógomb a földön hevert wc papír cafatokkal egyetemben. Így bementem egy másik wc-be (összesen két női wc található a mosdóban), ahol pedig az ajtó bezárása okozott némi problémát. Később, amikor újra visszamentem, a probléma orvosolva volt, így lehet, hogy tényleg csak pont sikerült elkapnom ezt az áldatlan állapotot. Ezt leszámítva a kézmosó rész is csodaszép és egyébként tiszta volt.
Eladóhelyi kommunikáció:
Hatalmas piros pont jár azért, amiért külön erre az estére készítettek egy ízlésesen kinyomtatott menüsort, valamint az általános étlap is nagyon szép képekkel illusztrált, magyarul és angolul megírt, kifejezetten mutatós darab. Az asztalra kihelyezett cukor, édesítő, barna cukor természetesen mind ízlésesen logózott.
Az kicsit kínos volt, hogy nem egyeztettek egymással előre, hogy meddig árusítják az előtérben a jegyeket a májusi gálára, ami egyben a döntő is, így amikor azt javasolták a szünetben, hogy nyugodtan érdeklődjünk a jegyekről az előtérben, sajnos hűlt helyüket találtuk már csak a rendezvényszervezőknek, akik valóban ott voltak, amikor megérkeztünk.
Külön meglepetéssel töltött el minket, hogy bár a vacsorajegyes menüben nem szerepelt, de mégis mindenki kapott egy szelet süteményt is, ez igazán jófejség volt az étteremtől. Ennek természetesen nagyon örültünk, ráadásul nekem külön nagyon tetszett, hogy a desszert kinézete a hangjegyes csokidísszel szerintem nagyon stílusosan illeszkedett az este témájához, íme egy kép erről is:
Facebook:
Két oldalt is kiad a Facebook keresője, mégis csak egy érhető el, valószínűleg duplikáció lehetett, és az egyik oldalt megszüntethették, de a kereső még mindig kiadja. Sajnálatos módon pont az az oldal tűnt el, ahol már közel 13500 ember be is jelentkezett, így most 2017 rajongóval és 1250 bejelentkezéssel büszkélkedhetnek, ami azért lássuk be, igen karcsú egy luxus szállodának. A két oldalt simán össze lehetett volna fésülni ÍGY, ez által ráadásul a rajongók száma is összeadódott volna.
Ami ugyancsak nem túl frappáns megoldás, és erről is egy korábbi blogbejegyzésben már értekeztem, hogy sajnos ők is magyarul és angolul is írnak egy-egy poszton belül, pedig ezt is annyira egyszerűen lehetne profin csinálni, pont ÍGY!
Ettől függetlenül közepesen aktívak, sajnos a napi egy poszt átlag sincs meg, pedig a célcsoportjuk ott van, írtak is róluk minden szépet nekik az ajánlásokban, de valahogy sajnos senki nem foglalkozik velük.
Honlap:
Mint korábban említettem, a honlap három nyelvű, eléggé informatív, mondjuk nekem nem igazán a szívem csücske, hogy mindent pdf-ben lehet csak megtekinteni, egy webdesigner és programozó valószínűleg nálam sokkal jobban fogná a fejét a látottak alapján, de ettől függetlenül használható, bár néhány kép minőségén tudnék mit javítani. 2014-ben azért ennél profibb honlapot is el tudnék nekik képzelni, de az mindenképpen pozitívum, hogy az oldal rendszeresen frissítve van.
Foursquare:
Nagyon szépen karbantartott Foursquare oldaluk van, jár a piros pont ezért is! :)
Mindent összevetve, az este zseniális volt, és ha nem szakmai szemmel tekintünk az apró részletekre, akkor tényleg egy feledhetetlen estét töltöttünk el a világ legszebb kávéházában. Lássuk be, az étlapot lapozgatva egy átlag magyar ember sajnos nem igazán engedheti meg magának, hogy itt költsön el egy romantikus vacsorát, de ez a poszt nem is egy luxus szálloda/étterem árait hivatott ecsetelni, hanem inkább pont azt, hogy mennyire jó dolog, hogy egy átlag ember számára is elérhető áron, ilyen igényes programokat ki lehet fogni egy luxus hotelben/kávézóban Budapesten. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egy pillanatra sem éreztük feszélyezve magunkat, ezért is külön dicséret a személyzetnek.
Nem mellesleg, az elődöntőből 3 versenyző jutott tovább, szerencsére pont a mi kedvencünk is benne volt, a hab a tortán pedig az volt, hogy a kedvencünk bátyját a zsűri szavazta be a folytatásra, így nem csak mi, de az egész család majd kiugrott a bőréből, amikor ezt bejelentették.
Hazafelé menet pedig utolsó emlékképnek ez a bácsi fogadott minket, nekem méltó zárása volt egy remek estének annak a szemtanúja lenni, ahogyan percekig mozdulatlanul állva szemlélte az étteremben zajló eseményeket, ki tudja, talán fiatal korában ő is ebben a teremben muzsikált át hosszú-hosszú éjszakákat?
Az estéről készült összes képet az alábbi képgalériában nézheted meg, klikk:
További marketinges okosságokért lájkold a Facebook oldalunkat! Ha tetszett a bejegyzés lájkold és oszd meg az ismerőseiddel vagy nyomj rá egy pluszt! ;) Köszönjük!