2014.03.27.
19:42

Írta: imarcsika

Patch Adams-szel bohóckodtunk a Zsolnay Étteremben!

Patch45.jpgHa egy pillanatra is elbizonytalanodom, hogy biztosan jó ötlet volt-e elindítani ezt a blogot, valahogy az élet mindig úgy rendezi, hogy azonnal szembejöjjenek olyan újabb és újabb sztorik, amik egyértelműen blogbejegyzésért kiáltanak. Így történt ez múlt hét hétfőn is. Azt mondjuk már tudtuk, hogy a Dining City Étteremhét keretein belül hétfőn Pécsett, a Zsolnay Étteremben fogunk ebédelni, de amikor már csak egy órára voltunk a helytől, akkor felhívtak telefonon a Zsolnay-ból, hogy történt egy kis malőr, miszerint egy technikai probléma miatt csak 11 órakor kapták meg az összes asztalfoglalást a hétre, és mivel addig nem látták a több tucat asztalfoglalást, sajnos nem is készültek a menükkel, nekünk pedig 13 órára lenne asztalfoglalásunk, így mi lenne, ha kedden tennénk látogatást náluk. Mondtuk, hogy sajnos már nem csak hogy úton vagyunk hozzájuk egy villányi kiruccanás elsődleges állomásaként Budapestről, hanem lassan meg is érkezünk. Így is természetesen felajánlották, hogy menjünk nyugodtan, és mivel a Dining City menüjével sajnos nem tudtak készülni, így ugyanazon az áron fogyaszthatunk egy teljesen más, sokkal exkluzívabb menüsort. Hip-hip-hurrá, ez nem hangzott rosszul, sőőőt, de ami ez után következett, az volt maga az igazi meglepetés!

Patch4.jpgNagy valószínűséggel azok a vendégek, akik nem messziről érkeztek volna az étterembe egy másik időpontot kaphattak, így az egész étterem csak a miénk volt. Vagyis majdnem a miénk, mivel egyetlen asztal volt csak foglalt rajtunk kívül, ahol nem más ebédelt többedmagával, mint Patch Adams!!! Igen, az a Patch Adams, akinek az életéről és munkásságáról egy szenzációs film is készült Robin Williams-szel a főszerepben. Adams és követőinek célkitűzése, hogy a testi tünetek kezelésén túl a lelki gyógyítást is ugyanolyan fontosnak tartják, s szerencsére az ő módszerével számtalan sikeres gyógyításon vannak már túl a világ több pontján. Alapvető filozófiájuk azon a holisztikus megközelítésen alapszik, miszerint valaki egészségi állapotát nem lehet elkülöníteni a családja, a közössége, a világ, valamint általánosságban az egészségügyi ellátás egészétől. Kezeléseik minden esetben ingyenesek, a betegeket barátként kezelik, a gyógyító csapat egészségi állapota ugyanolyan fontos, mint a betegé, az ellátás pedig a móka és játék keretein belül történik. Bővebb információt ITT találhatsz a módszerről.

Patch19.jpg

Patch Adams és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának képviselői egy hosszú asztalnál foglaltak helyet, akik ámulattal hallgatták a különböző sztorikat mesélő Adams-t. Egyszerűen nem lehetett nem figyelni rá, olyan nyugalom és béke áradt minden szavából, hogy teljes áhítattal hallgattuk mi is minden pillanatát. Aztán egyszer csak elkezdett nagyon vicces lenni, ekkor szerencsére az egyik asztaltársa teljesen természetes módon átinvitált minket magukhoz, így fényképezőgéppel a kezemben, pillanatok alatt ott termettünk. Szilárd egyik példaképe Adams, a róla készült film az egyik kedvence, így talán érthető, hogy ő még izgatottabb volt a személyes találkozástól, mint én.

Patch41.jpg

Adams életében most járt először Magyarországon a PTE Általános Orvostudományi Karának köszönhetően, és a reptérről egyenesen Pécsre érkezett, ahol hétfő este egy ingyenes előadás keretein belül találkozhatott vele a nagyérdemű. Adams egy tünemény volt, a sok öltönyös fazon között teljesen kirítt nem csak színes egyéniségével, hanem színes ruházatával is. (Az öltönyös fazonokról időközben kiderült, hogy valamennyien orvosok, és eszméletlen közvetlenek és jófejek voltak ők is, nem beszélve a Zsolnay személyzetéről, akik hihetetlenül jól állták a sarat a sok ökörködés közepette.)

Patch44.jpgAdams elmesélte, hogy többek között azért öltözik ilyen feltünően, mert szerinte az emberek döbbenetes módon elidegenedtek egymástól, és az ő kinézete, azaz a félig kék és ősz hosszú haja, a színes bohócruhája láttán nem lehet nem azonnal beszélgetésbe elegyedni vele. Szerinte úgy járunk-kelünk utunkon, ülünk a buszon, sétálunk az utcán egymás mellett, hogy szándékosan kerüljük egymás tekintetét, érintését, miközben a mellettünk elhaladó ember a legjobb barátunk is lehetne. 

Majd egy kisebb előadás következett, megmutatta nekünk, hogy milyen kincseket is rejt a buggyos nadrágja, aminek nagyon jó hasznát veszi, ha például egy repülőtéren 2-3 órát várakoznia kell, ez alatt az idő alatt ugyanis eszméletlen vicces dolgokkal lehet szórakoztatni az elsősorban gyerekekből álló közönségét. 

Patch43.jpg

A Zsolnay étteremben volt, aki szivárványt kapott az arcára, de megmutatta a Guatemala-ról való kisemberkét is, akinek a kisgyerekek elmesélik kisebb-nagyobb problémájukat az életben, majd éjszakára a párnájuk alá téve, a kisember eltünteti azokat örökre. Gyakran levélben keresik meg őt, hogy küldjön ilyen kis emberkét másoknak is.

A színes ruhákkal és a vicces megjelenésével olyan békét és jókedvet áraszt magából, hogy ezt tényleg érdemes mindenkinek legalább egyszer személyesen átélnie, hihetetlenül pozitív személyiségével azonnal mosolyt csal mindenki arcára, hiszen ő tudja a legjobban, hogy két ember között a legrövidebb út egy mosoly. Vagy egy közös orrtúrás. :)

Patch39.jpg

(Patch Adams és a cikk két szerzője: Marcsi és MarketingArc bohóckodik.)

A Zsolnay Étterem viszont annyira szenzációs volt, hogy nem szeretnénk, hogy ez a sztori bármilyen szinten is elhomályosítsa az ottani élményeinket, így engedelmetekkel azt egy másik posztban fogjuk részletesen ecsetelni.

Ha tetszett a bejegyzés lájkold és oszd meg ismerőseiddel vagy nyomj rá egy pluszt! ;) Köszönjük!

További marketinges okosságokért lájkold Facebook oldalunkat! 

Szólj hozzá!

Címkék: Pécs Híres Dining City Gasztró Patch Adams Zsolnay Étterem Étteremhét

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetmarketingarc.blog.hu/api/trackback/id/tr695866825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása